0842-697937 Κρογιετ, Αργυρόκαστρο
069 63121032ο χλμ Εθνικής Οδού Αργυροκάστρου-Τιράνων

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο των Εκπαιδευτηρίων Πνοή Αγάπης

Τα Εκπαιδευτήρια “Πνοή Αγάπης” ανήκουν στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία αδιάπτωτα μεριμνά για την προώθηση και ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ολόπλευρης παιδείας. Τα Εκπαιδευτήριά μας ως διττό σκοπό θέτουν την άριστη μόρφωση και τη χριστιανική αγωγή της ψυχής, υπηρετώντας, έτσι, με προσήλωση, την αλήθεια, την αγάπη και την ομορφιά. Το Εννιάχρονο Σχολείο ιδρύθηκε το 2008, ενώ το Λύκειο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο

H αρχή …

Κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του το Εννιάχρονο Σχολείο στεγαζόταν εντός του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Λόγω όμως της σταδιακής αύξησης του αριθμού των μαθητών του, ήταν επιτακτική η δημιουργία μεγαλύτερου κτιρίου. Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύχθηκαν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις σ’ έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς. Το νέο κτίριο τέθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η αποστολή μας …

 • την καλλιέργεια και μόρφωση του νου,
 • τη χριστιανική αγωγή της ψυχής,
 • την υγιή ανάπτυξη και άσκηση του σώματος.
Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται από το καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό μας μέσα από υπεύθυνες, αποτελεσματικές διδακτικές μεθόδους, σύγχρονα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, καινοτόμες και βιωματικές δράσεις και, κυρίως, μέσα σε οικογενειακό κλίμα.

 • Επιλέγουν το διδακτικό τους προσωπικό συνεκτιμώντας την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος του.
 • Προσφέρουν στους μαθητές μας εμπλουτισμένο πρόγραμμα σπουδών, προσανατολισμένο στη διαμόρφωση του καταρτισμένου και υπεύθυνου μέλους της κοινωνίας.
 • Φροντίζουν, παράλληλα, για την ψυχική καλλιέργεια των παιδιών και την εμπέδωση ήθους, το οποίο θεωρούν ανώτερο και αναγκαιότερο της στείρας μόρφωσης.
 • Βελτιώνουν τις υπάρχουσες διδακτικές μεθόδους και εντάσσουν λειτουργικά τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
 • Υιοθετούν και υποστηρίζουν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το e-twinning, με επικέντρωση στη σύνδεση και επικοινωνία σχολικών μονάδων εξ αποστάσεως.
 • Δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της διδασκαλίας στη μητρική γλώσσα κάθε μαθητή μας, αλβανική ή ελληνική, και παράλληλα, την εκμάθηση της άλλης ως ξένης γλώσσας, ήδη από την Α΄ Δημοτικού. Παρέχουν, επίσης, σε όλους τους μαθητές τη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας. Απώτερος σκοπός της διδασκαλίας ξένων γλωσσών είναι η απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού επάρκειάς τους.
 • Συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις σε άλλα σχολεία, εντός και εκτός χώρας.
 • Μεριμνούν για τη μεταφορά των μαθητών που δεν έχουν μέσο από και προς το σχολείο.
 • Έχοντας μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καλύπτουν τα έξοδά τους και συντηρούνται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ οι γονείς συμβάλλουν συμβολικά στη λειτουργία του σχολείου.
 • Ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν συμβουλευτικά και παιδαγωγικά τους γονείς, με συχνές συναντήσεις στον χώρο του σχολείου, τακτική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών, συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες από προσκεκλημένους έγκριτους επιστήμονες, ώστε να επιτυγχάνεται η άψογη συνεργασία σχολείου και οικογένειας.
 • Φροντίζουν για την περαιτέρω κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού τους, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών της περιοχής μας, διοργανώνοντας Εκπαιδευτικές Ημερίδες με ομιλητές καταξιωμένους Καθηγητές, και δημιουργώντας ευκαιρίες μάθησης.